Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Soczewicę ugotować na półtwardo i odcedzić na sitku.
Mięso pokroić w małą kostkę, posypać je delikatnie solą oraz pieprzem, następnie podsmażyć na oliwie.
Do podsmażonego mięsa, dodać pokrojoną w kostkę marchew i pietruszkę oraz pokrojoną w większą kostkę cebulę. Całość smażyć razem przez chwilę i po podsmażeniu przełożyć do garnka w którym będziemy przygotowywać danie.
Kiełbasę pokroić w plasterki i dołożyć do mięsa. Całość zalać 1 litrem bulionu warzywnego, dodać kilka ziaren ziela angielskiego, 2-3 listki laurowe, 1/2 łyżeczki suszonego tymianku i posiekany drobno czosnek.
Garnek przykryć i gotować około 15 minut, aż warzywa i mięso zmiękną. Następnie dodać soczewicę i pokrojoną w kostkę paprykę. Przykryć i gotować kolejne 10 - 15 minut do momentu zmięknięcia, ale nie rozgotowania się składników.
Potrawę na koniec doprawić 1 łyżeczką musztardy oraz solą i pieprzem. Najlepiej smakuje po podgrzaniu jak wcześniej postoi i zgęstnieje oraz przejdzie smakami.