Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Rozpuść galaretkę poziomkową w 300 ml gorącej wody, poczekaj aż wystygnie.
Dodaj ostudzoną galaretkę do serka mascarpone, wymieszaj mikserem.
Połóż foliowe kwadraty na miseczce i zalej przygotowaną masą. Następnie zbierz folię w sakiewkę i powieś do zastygnięcia.
Rozpuść przezroczystą galaretkę w 400 ml gorącej wody. Poczekaj, aż ostygnie i zacznie delikatnie gęstnieć.
Następnie delikatnie otwórz woreczek i wrzuć poziomkę. Dolej przezroczystej galaretki, ponownie zamknij sakiewkę i powieś do zastygnięcia.
Gdy galaretki zastygną, obierz je z folii. Serwuj udekorowane owocami.
Kwadraty folii spożywczej możesz zamienić na gotowe woreczki. Serek mascarpone możesz zamienić na jogurt lub produkt roślinny.