Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ugotowane warzywa oraz jajka, ogórki kiszone i jabłko pokrój w kostkę. Cebulę lub por drobno posiekaj. Groszek odsącz z zalewy.
Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY. Dopraw solą i pieprzem.
Sałatkę jarzynową przełóż do plastikowego lub szklanego naczynia w kształcie kwadratu, wypełniając je po brzegi. Wyrównaj powierzchnię, lekko dociśnij i wstaw do lodówki na kilka godzin. Dzięki temu nie tylko smaki się ze sobą dobrze połączą, ale całość będzie łatwiej przełożyć na talerz.
Po kilku godzinach wyjmij pojemnik z lodówki i połóż na nim talerz spodem do góry. Ostrożnym, ale zdecydowanym ruchem obróć oba naczynia i delikatnie ściągnij pojemnik, w którym była sałatka.
Tak przygotowaną sałatkę możesz ozdobić kokardą z cienkich plasterków cukinii lub ogórka, porcją Majonezu Dekoracyjnego WINIARY, gałązkami rozmarynu lub innych świeżych ziół, gwiazdką anyżu, pokrojoną na połówki żurawiną i ziarenkami czerwonego pieprzu.