Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cebulę drobno posiekaj. Czosnek posiekaj. Paprykę oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w kostkę. Ciecierzycę odsącz i opłucz.
Na dużej patelni rozgrzej olej. Dodaj posiekaną cebulę i smaż do zeszklenia. Dodaj czosnek i kumin, smaż przez około minutę, aż zaczną intensywnie pachnieć.
Dodaj pokrojoną paprykę oraz ciecierzycę i smaż przez kilka minut, aż zmięknie.
Dodaj pastę WINIARY Pomysł na… Kurczak po Indyjsku Tikka Masala i dokładnie wymieszaj. Dodaj krojone pomidory z puszki. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Gotuj na średnim ogniu przez około 5 minut, aż sos lekko zgęstnieje.
Zrób w sosie 4 małe wgłębienia i wbij do nich jajka. Przykryj patelnię i gotuj na małym ogniu, aż białka jajek się zetną, a żółtka pozostaną płynne.
Podawaj posypane natką pietruszki.