Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ciasto wyjmij z lodówki pół godziny przed pieczeniem. Rozwiń na blacie lekko posypanym mąką i delikatnie rozwałkuj. Następnie wyłóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Natnij brzegi ciasta na całej długości ostrym nożykiem, ale delikatnie. Nakłuj też całą powierzchnię ciasta widelcem, żeby zbyt nie urosło.
Piekarnik rozgrzej do 200°C i podpiecz ciasto przez około 15 minut.
W międzyczasie przygotuj szparagi – umyj, usuń zdrewniałe końcówki. Zetrzyj ser.
Wyjmij ciasto z piekarnika, posyp serem, Ziarenkami Smaku i wyłóż szparagi jako jedną warstwę. Skrop oliwą i włóż z powrotem do piekarnika na ok. 15-20 minut. Piecz, aż tarta będzie złocista.