Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Formę 25x30 cm wykładamy delicjami, budynie rozpuszczamy w szklance mleka, a resztę mleka gotujemy i wlewamy rozmieszane budynie. Ugotowany budyń odstawiamy do wystygnięcia
Galaretkę przygotowujemy jak na opakowaniu, masło ucieramy z cukrem powoli dodając budyń i miksujemy na gładką masę .
Banany obieramy i kroimy w plasterki.
Krem dzielimy na 3 części: pierwszą część wykładamy na delicje, na 1 warstwę kremu dajemy pokrojone w plasterki banany, a na banany herbatniki.
Na drugą część masy dajemy budyń, herbatniki, banany.
Na ostatnią część masy dajemy budyń i banany pokrojone w plasterki, wylewamy na to galaretkę i dajemy do lodówki, aż galaretka stężeje.