Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Boczek z obu stron oprósz solą, pieprzem, ostrą papryką i skrop Przyprawą WINIARY. Przykryj i odstaw na noc do lodówki.
Piekarnik rozgrzej do 230°C. Piecz boczek przez pół godziny, a następnie obniż temperaturę do 130°C i piecz przez półtorej godziny aż boczek będzie miękki i zrumieniony.
Wyjmij z piekarnika i odstaw do ostygnięcia. Jak ostygnie, zawiń go w folie i przełóż do lodówki na kilka godzin.
Boczek smakuje jako wędlina, będzie też pyszny podsmażony na chrupiąco na niewielkiej ilości oleju.