Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Rozgrzej piekarnik do 180°C.
Ciasto francuskie wyjmij z lodówki i zostaw, żeby doszło do temperatury pokojowej.
Parówki obierz z osłonek i pokrój na połówki.
Połowę ciasta pokrój na plastry o szerokości ok. 3 cm. Posmaruj ketchupem od wewnątrz i zawijaj w nie kawałki parówek.
Rozbełtaj w miseczce jajko i posmaruj wierzch zawiniętych w ciastko parówek. Posyp sezamem i startym żółtym serem.
Drugą połowę ciasta pokrój na małe prostokąty.
Pomidorki koktajlowe przekrój na pół, a paprykę pokrój w średniej wielkości kostkę, a cebulę w piórka.
Każdy z prostokątów ciasta posyp startym żółtym serem, na ser połóż połówkę pomidorka, kawałek papryki, kilka kawałków cebuli. Możesz też eksperymentować z ulubionymi warzywami. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Przełóż gotowe przekąski na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz przez 15 minut w temperaturze 180 stopni, aż ciasto będzie złociste.
Gotowe przekąski dla koloru możesz obsypać posiekanym szczypiorkiem. Podawaj z Ketchupem WINIARY i majonezowym dipem.
Dip majonezowy: Wymieszaj majonez z jogurtem, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, dopraw do smaku.