Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Miód z cukrem i margaryną roztapiamy. Gdy sie przestudzi, wbijamy jajka, wsypujemy mąkę wymieszaną z sodą, łączymy wszystko i zagniatamy ciasto. Dzielimy na trzy części, rozwałkowujemy na niewielką blaszkę.
Osobno pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Gotujemy kaszę na mleku. Studzimy i dodajemy margarynę, cukier (polecam puder) i olejek (wedle gustu - dajemy arakowy lub rumowy) i miksujemy na gładką masę.
Po ostudzeniu placków, przekładamy je masą.
Jesli ktoś nie lubi takich placków z miodem polecam upiec zwykły kruchy placek i posmarować go kremem według przepisu - też pysznie wyjdzie.