Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Selera wysmaruj oliwą i oprósz obficie solą, następnie wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 2h (czas zależy od wielkości. Skórka powinna być chrupiąca, a miąższ mięciutki. Można to sprawdzić wbijając widelec w selera). Na ostatnie 10 min, zmień tryb piekarnika na grillowanie i dorzuć oliwki.
W tym czasie majonez wymieszaj ze skórką z cytryny, sokiem z cytryny i solą.
Gotowego selera przekrój na pół i podawaj z majonezem i oliwkami.