Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pstrągi wypatroszyć, ja również odcinam głowy i ogony. Dokładnie umyć. Wysmarować oliwą, natrzeć solą morską i pieprzem ziołowym.
Odstawić na godzinę do lodówki.
Cebulę i czosnek obrać, koper umyć. Cebulę i czosnek pokroić w kostkę, koper posiekać. Połączyć razem.
Takim farszem wypełnić "brzuszki" pstrągów. Dodać kawałek masła.
Folię aluminiową wysmarować oliwą. Każdą rybę położyć na folii, nie zawijać.
Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni aż ryba będzie miękka (ok. 30-45 minut). Podawać z kawałkiem cytryny.