Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ryby należy opłukać i wysuszyć ręcznikiem papierowym.
Natkę pietruszki należy drobno posiekać.
Do miseczki przekładamy pietruszkę, dodajemy sok wyciśnięty z połowy cytryny, pieprz z kolendrą, sól oraz oliwę i mieszamy.
Tak przygotowaną marynatą nacieramy ryby w środku i na zewnątrz.
Odkładamy na godzinkę.
Patelnie grillową rozgrzewamy, zmniejszamy ogień i przekładamy na nią ryby. Smażymy po kilka minut z każdej ze stron.