Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Rybę oczyszczamy z łusek, myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.
Natkę pietruszki umyć, połowę drobno posiekać.
Posiekają natkę wymieszać z masłem i sokiem z połówki cytryny.
Rybę posypujemy solą, i faszerujemy natka pietruszki (tą nieposiekaną).
Z wierzchu smarujemy rybę masłem z posiekaną natką.
Rybę zawijamy w foli aluminiowa i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 25 minut. Podajemy z plasterkami cytryny.
Niania