Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cielęcinę zmiel w maszynce, połacz z namoczoną i odciśniętą bułką, jajkiem, dopraw do smaku.
Z masy mięsnej formuj kulki, ułóż na perforowanej wkładce nad garnkiem z wrzącą wodą (możesz na sicie), ugotuj na parze.
Kostkę rosołową rozpuść w 1/2 l wrzątku, dodaj koncentrat i pokrojony pomidor, podgotuj, zapraw mąką z mlekiem.
Pulpeciki ułóż w brytfannie, zalej przygotowanym sosem, wstaw na 10 minut do piekarnika nagrzanego do temperatury 200°C.