Pulpeciki drobiowe w sosie serowym to danie, którego nie powstydziłby się najlepszy szef kuchni! Są one pełne smaku, a także pięknie się prezentują na talerzu. Warto jednak zauważyć, że choć pulpeciki drobiowe są utożsamiane z kuchnią polską, to jednak ich pochodzenie jest nieco inne. Pierwotnie, nazywały się one frikadeller i - jak łatwo można się domyślić - ojczyzną pulpecików są Niemcy. To właśnie w kraju naszego, zachodniego sąsiada serwowane były one w obecnej formie, aczkolwiek zwykle towarzyszył im sos pomidorowy i duża ilość aromatycznych ziół. Poniekąd pulpeciki drobiowe w sosie serowym są jedną z wariacji odnośnie tego dania. Są one świetna propozycją dla miłośników oryginalnych połączeń smaków, którzy cenią sobie sycący i smaczny posiłek!
Pulpeciki w sosie serowym - przygotujesz je w kilka minut!
Wydawać się może, że pulpeciki w sosie serowym to danie, które wymaga nie tylko kulinarnych umiejętności, ale także i czasu. Prawda jest jednak zupełnie inna! Pulpeciki drobiowe w sosie serowym wymagają jedynie kilka składników. Mielone mięso drobiowe możemy kupić gotowe w każdym z marketów. Przyprawy z pewnością posiadamy już w szafkach kuchenny, zaś sos cztery sery Italia WINIARY będzie stanowił świetne uzupełnienie tego wyjątkowego dania. Przygotowanie ogranicza się jedynie do uformowania smakowitych, mięsnych kulek, a następnie poddanie ich obróbce cieplnej!
Pulpeciki drobiowe z sosem serowym - danie na każdą okazję!
Pulpeciki drobiowe z sosem serowym to danie, które świetnie sprawdzi się podczas każdej okazji! Jest to szybki i sprawdzony przepis na obiad w gronie najbliższych, ale także świetna potrawa jako danie główne na osiemnaste urodziny czy też komunię lub chrzciny. Możemy zaserwować je bez większych problemów na obiad, kolację, a także zabrać je ze sobą jako lunch do pracy. Pulpeciki w sosie serowym zagwarantują nam nie tylko wyjątkowy smak, ale także uczucie sytości na cały dzień!
Z czym serwować pulpeciki drobiowe w sosie serowym?
Pulpeciki w sosie serowym będą świetnie komponowały się z młodymi ziemniaczkami, a także zestawem surówek. Jednocześnie możemy nawet zdecydować się na podanie ich w towarzystwie ryżu czy kaszy gryczanej. W przypadku tradycjonalistów, można nawet skusić się na pulpeciki drobiowe w sosie serowym serwowane w towarzystwie chrupiącego, świeżego chleba. Danie to daje wiele możliwości, a co za tym idzie, jedynym ograniczeniem są nasze preferencje smakowe i kreatywność!