Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cukinię ze skórką oraz pieczarki zetrzeć na tarce.
Mięso mielone przełożyć do miski, dodać starte warzywa, jajko, trochę bułki tartej, przyprawy. Dobrze wymieszać i formować pulpeciki.
DO wrzątku wrzucać pulpety i gotować przez kilka minut.
W międzyczasie ugotować kaszę jaglaną.
W 300 ml zimnej wody rozprowadzić sos. Wymieszać go i zagotować, a następnie zmniejszyć ogień i gotować przez 10 minut. Na sam koniec dodać odcedzone pulpeciki.
Kaszę jaglaną wyłożyć na talerz, a następnie pulpety i polać sosem.