Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Do miski przesyp kaszę. Wbij jajko oraz wsyp przyprawy-ziarenka smaku oraz pieprz. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek oraz posiekaną natkę pietruszki. Wymieszaj. Uformuj pulpeciki i obtocz w bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju z dwóch stron.
Marchewkę i pietruszkę obierz i pokrój w paseczki. Kalafior podziel na różyczki. Dynię obierz i pokroj w kostkę. Do garnka włóż wszytskie warzywa. Wlej niewielką ilość wody. Warzywa duś na wolnym ogniu 20 minut. Dopraw do smaku pieprzem i ziarenkami smaku. Wlej śmietanę
Pulpety podawaj z warzywami.
Olka