Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pasztet rozgnieć widelcem i wrzuć do miski.
Cebulę posiekaj i obsmaż aż stanie się rumiana i miękka. Dodaj do pasztetu.
Do miski z pasztetem dodaj posiekaną natkę pietruszki, jajko, 1 łyżkę bułki tartej, oregano i paprykę. Całość dopraw solą i pieprzem, a następnie dokładnie wymieszaj.
Jeśli masa jest zbyt luźna dodaj kolejną łyżkę bułki tartej.
Z tak przygotowanej masy uformuj niewielkie pulpety i obtocz je w bułce tartej.
Pulpety usmaż na oliwie z każdej strony.
Kiedy będą rumiane dodaj Sos Spaghetti Winiary i zagotuj całość.
Dodaj śmietankę i dopraw danie solą i pieprzem do smaku.
Podawaj posypane natka pietruszki.