Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Do mielonego mięsa dodać jajko, połowę bułki tartej, starty ser, posiekaną pietruszkę, doprawić solą i pieprzem. Uformować małe pulpeciki i obtoczyć w bułce.
Na rozgrzanej oliwie obsmażyć mięsne kulki z każdej strony.
Cebulę pokroić i poddusić na oliwie, dodać ząbek czosnku, pomidory z zalewą, bazylię i zagotować.
Sosem pomidorowym zalać pulpety i chwilę podgotować.
Opakowanie POMYSŁ NA... rozprowadzić w 500 ml wody i wlać do mięsa.
Gotować na małym ogniu do zagęszczenia sosu.
Podawać z makaronem i ulubioną surówką.