Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Posiekaj i podsmaż cebulę na 1 łyżce oleju przez 5 minut. Dodaj 200 ml wody i kostki rosołowe WINIARY. Zmniejsz ogień, a następnie dodaj miód. Karmelizuj przez 2 minuty.
Dynię obierz i pokrój w kostkę.
Obraną dynię ugotuj przez 15 minut w dużej ilości wody, a następnie i odcedź.
Miękką dynię zmiksuj na gładką masę, a następnie wymieszaj z uduszoną i skarmelizowaną cebulką.