Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Rozpuść Bulion warzywny WINIARY we wrzącej wodzie.
Bataty obierz i pokrój na kawałki ok. 4 x 4 cm. Wlej je do wrzącej wody, gotuj przez około 15 minut, aż się ugotują, a następnie odcedź.
Ugotowane bataty rozgnieć tłuczkiem, dodając jednocześnie mleko i masło, aż powstanie gładka masa.
Pietruszkę umyj, osusz, oderwij liście od łodyżek i posiekaj. Następnie wymieszaj z puree.