Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mleczko skondensowane należy porządnie schłodzić.
Każdą kolorową galaretkę rozpuścić w 250 ml (a przezroczystą w 450 ml) gorącej wody i poczekać aż przestygnie.
W płaskim, kwadratowym/prostokątnym naczyniu ułożyć obok siebie maliny (zostawiając jedynie niewielkie odstępy). Odlać pół szklanki schłodzonej, przezroczystej galaretki, a pozostałą zalać ostrożnie maliny i schłodzić w lodówce.
Schłodzone mleczko ubić mikserem na puszysta pianę (około 3 minuty). I podzielić je na trzy równe części.
Do każdej części mlecznej pianki dodać jedną z ostudzonych kolorowych galaretek i miksować przez chwilę.
Spód tortownicy o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia i nakładać na środek po kolei po trzy łyżki każdej z kolorowych pianek. Na koniec wyrównać wierzch łyżkę i wstawić do lodówki na minimum 2 godziny.
Zalane galaretką maliny podzielić na sześciany i ułożyć na schodzonej piance, zalać odlaną wcześniej połową szklanki przezroczystej galaretki i schodzić w lodówce jeszcze przez około godzinę.
Po tym czasie można się już delektować wspaniałym smakiem delikatnej i puszystej owocowej pianki.<br/>Smacznego :)