Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Buraka zmiksuj blenderem do uzyskania gładkiego puree.
Do musu z buraka dodaj rozpuszczone masło, mleko, cukier, sól, mąkę oraz żółtka i całość dokładnie wymieszaj. Na końcu dodaj proszek do pieczenia i sodę.
W osobnej misce ubij białka ze szczyptą soli, aż będą sztywne.
Ubite białka połącz z pozostałą masą, delikatnie mieszając całość łopatką lub łyżką.
Naleśniki smażymy na średnio rozgrzanej patelni. Kiedy na powierzchni placka zaczną pojawiać się bąbelki powietrza, przewracamy na drugą stronę.
Podawaj z ulubionymi dodatkami – na przykład owocami i miodem!
Wersja pomarańczowa: zamiast buraka użyj dwóch ugotowanych lub upieczonych i zmiksowanych marchewek!