Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mąkę, zimne masło i posiekaj, dodaj 3 łyżki zimnej wody, szybko zagnieć gładkie ciasto. Wstaw na 30 minut do lodówki.
Następnie ciasto rozwałkuj, włóż do natłuszczonej formy na tatrę, nakłuj widelcem lub przykryj papierem i obciąż grochem lub fasolą.
Piecz 20 minut w temp. 200°C.
Cebulę, czosnek i papryki oczyść i pokrój w kostkę.
Na oleju zeszklij cebulę i czosnek, dodaj papryki, duś kilka minut. Następnie dodaj mięso, koncentrat, przyprawy Kostki Mięsne.
Smaż ok. 10 minut, cały czas mieszając, ostudź.
Jajko połącz ze śmietaną i tymiankiem, wymieszaj z mięsem, wyłóż farsz na podpieczony spód.
Pomidorki koktajlowe poprzekrawaj na pół i poukładaj na tarcie według uznania.
Wstaw do nagrzanego do 200°C piekarnika i piecz 30 minut. Przed podaniem posyp świeżym tymiankiem.