Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zblenduj pomidory z czosnkiem w proszku, chilli, koncentratem pomidorowym, kostkami rosołowymi i oregano.
W garnku rozgrzej olej i przygotowany wcześniej sos. Dodaj selera naciowego z kolendrą i pieprzem. Gotuj przez 10 minut i dodaj wodę z łbami ryb; kontynuuj gotowanie jeszcze przez 20 minut.
Dodaj krewetki i kraba. Gdy całość zawrze, dodaj małże i mięso z ryby, gotuj przez 10 minut, uważając, aby ryba się nie rozpadła. Podawaj na gorąco.
Zupę możesz przybrać pokrojoną w kostkę cebulą i plasterkami chili.