Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jabłka obrać i pokroić w ósemki. Całe jajka ubić z cukrem do białości, następnie do ubitych jajek dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, wszystko dokładnie wymieszać i na koniec dodać do ciasta olej.
Tortownicę (25 cm średnicy) wyłożyć na dnie papierem do pieczenia lub wysmarować tłuszczem i wylać do niej ciasto na wierzchu ułożyć pokrojone jabłka.
Piec w temp. 180 st około 1 godz. Po upieczeniu ciasto przestudzić i można dodatkowo po wierzchu posypać cukrem pudrem.