Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Schab kroimy na 10 plasterków i rozbijamy tłuczkiem.
Pieczarki i cebulę kroimy na plasterki i smażymy na patelni na rozgrzanym oleju.
Zwijamy roladki i spinamy wykałaczkami.
Do przysmażonych pieczarek dodajemy mięso mielone, jajko i doprawiamy do smaku pieprzem i solą, wszystko razem mieszamy. Na rozbity schab dajemy po łyżce farszu i rozsmarowujemy.
Jajko roztrzepujemy. Bułkę tartą mieszamy z mąką. Najpierw roladki obtaczamy w jajku, potem w bułce wymieszanej z mąką i podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju. Podsmażone roladki układamy na formie do pieczenia, podlewamy olejem i odrobiną wody.
Pieczemy około godziny w temp. 180 stopni. Roladki podajemy z ziemniakami i dowolną surówką.