Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Posól i popieprz mięso z kaczki, posyp kminkiem. Podpiecz je w żeliwnym naczyniu do pieczenia wraz z pozostałymi ziołami, przyprawami i białym winem.
Piecz pod przykryciem w temperaturze 150 st. C przez około 2,5 godziny.
Wyjmij kaczkę z brytfanki i dokładnie oddziel mięso od kości.
Włóż mięso i sos powstały podczas pieczenia do garnka ze smalcem, duś pod przykryciem na wolnym ogniu, aż mięso zacznie się rozpadać na włókna.
Pod koniec gotowania zalej bulionem (maks. 300 ml) i odkryj pokrywkę.
Gotowe mięso przełóż do szklanych słoików, zalej smalcem i schłódź w lodówce.
Podawaj ze świeżym pieczywem i żurawiną.
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!