Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Rozgrzać masło i podsmażyć cebulę z czosnkiem; Dodaj mąkę, mieszaj, aż uzyskasz jasnozłotą pastę i odstaw.
Zmieszaj mleko odparowane CARNATION® CLAVEL® z cebulą, papryczkami chipotle, wodą i bulionem drobiowym w proszku; odcedź i gotuj przez 10 do 15 minut lub do lekkiego zgęstnienia.
Na każdy stek połóż trochę sera Manchego i zwiń wykałaczką, aby ser nie wypłynął. Rozgrzać olej, podsmażyć bułeczki, włożyć do formy do pieczenia i piec przez 35 minut. Posyp je ostrym sosem chipotle i od razu podawaj.
Możesz zastąpić stek wołowy filetem z kurczaka.
Stek wołowy to pokarm bogaty w żelazo, które pomaga w transporcie tlenu we krwi.
Rozgrzej masło i podsmaż cebulę z czosnkiem, dodaj mąkę, wymieszaj do uzyskania jasnozłotej masy i odstaw.
Zmiksuj mleko w proszku z cebulą, papryczką chipotle, wodą i bulionem z kurczaka Winiary, przecedź i gotuj przez 10 do 15 minut lub do lekkiego zgęstnienia.
Na każdy stek nałóż odrobinę sera Manchego i zwiń, zabezpieczając wykałaczką, aby ser się nie wysunął. Rozgrzej olej, obsmaż roladki, przełóż je do naczynia do pieczenia i piecz 35 minut. Polej wcześniej podgrzanym sosem chipotle i natychmiast podawaj. Wskazówka: stek wołowy w przepisie możesz zastąpić filetami z piersi kurczaka.