Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Miękkie masło miksować w blenderze i dodać pokruszone maślane ciasteczka.
Uzyskaną masę ciasteczkową rozłożyć równomiernie w okrągłej foremce śr. 22 cm, foremkę najlepiej wyłożyć pergaminem by łatwiej było wyciągnąć z niej upieczone ciasto, należy też na zewnątrz szczelnie owinąć formę folią aluminiową.
Ser z wiaderka przełożyć do miski i stale miksując dodawać po jednym jajku. Następnie dodać cukier puder, cukier z wanilią i mąkę ziemniaczaną stale miksując.
Na koniec dodać roztopioną białą czekoladę i jeszcze chwilę miksować. Masę serową wylać na wcześniej przygotowaną masę ciasteczkową w oblepionej folią blaszce.
Formę z ciastem wkładamy do naczynia żaroodpornego i nalewamy do niego gorącej wody, tak by sięgała do połowy foremki z ciastem. Wstawić do nagrzanego do 160°C piekarnika i piec ok.80minut.
Po upieczeniu pozostawić w piekarniku do czasu aż ciasto ostygnie. Wierzch można polać polewą czekoladową lub posypać cukrem pudrem