Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mąkę wysypujemy na stolnicę i dodajemy posiekane zimne masło. Chwilę wyrabiamy i dodajemy zółtko, wodę i sól wciąż zagniatając. wstawiamy za godzinkę do lodówki.
Kaszę jaglaną gotujemy z około półtorej szklanki wody i kostkami rosołowymi.
Kruche ciasto wykładamy do naczynia do zapiekania, obciążamy (np. fasolą) i pieczemy przez 15 z obciążeniem i 5 bez obciążenia.
Cebulkę smażymy na oleju lub maśle. Jajka mieszamy ze śmietaną i 3 łyżkami sosu Curry Winiary. Doprawiamy solą.<br/>Dodajemy cebulkę, kaszę jaglaną, pokrojoną w kostkę dynię oraz fasolę.
Całość wylewamy na kruche ciasto i pieczemy około 30 min.