Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ciasto na tartę przełóż do foremki. Dokładnie wyłóż całość ciastem, a następnie przy pomocy widelca zrób nakłucia w dnie tarty – aby ciasto nadmiernie nie podniosło się podczas pieczenia.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz ok. 20 min. Ciasto powinno być upieczone, ale nie zarumienione.
Cebulę drobno posiekaj. Szparagi pokrój na mniejsze kawałki. Pomidorki przekrój na połowę. Fetę pokrusz. Szczypiorek lub koperek drobno posiekaj.
W osobnym naczyniu wymieszaj jajka z bulionem WINIARY, posiekanym szczypiorkiem/koperkiem, tartym serem i śmietanką. Dopraw solą i pieprzem. Na podpieczony spód wyłóż warzywa oraz pozostałe dodatki. Przykryj masą jajeczną i wyrównaj. Wierzch posyp pokruszoną fetą.
Tartę wstaw do rozgrzanego do 180°C piekarnika i piecz ok. 30-40 min, aż masa jajeczna się zetnie.