Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Żółtko oddzielić od białka. Białko ubić na pianę.
Kefir wymieszać z żółtkiem, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz budyniem. Całość zmiksować.
Odstawić na 15 minut do lodówki.
Następnie dodać cukier oraz pianę z białka i całość delikatnie wymieszać.
Banana obrać i pokroić na cienkie plasterki. Dodać do ciasta i wymieszać.
Na rozgrzany olej nakładać łyżką porcję ciasta i smażyć z obu stron.
Przed podaniem posypać cukrem pudrem.