Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wlej mleko do połowy kubka i rozmieszaj w nim proszek budyniowy. Pozostałe mleko umieść w rondlu i zagotuj. Do gotującego mleka wlej wymieszany proszek budyniowy i cały czas mieszając doprowadź do zagotowania. Gdy budyń się zagotuje i zgęstnieje, zestaw go z ognia. Przykryj folią spożywczą, dociskając do powierzchni budyniu, żeby nie powstał kożuch. Odstaw do wystygnięcia.
Masło wyciągnij wcześniej z lodówki, musi być w temperaturze pokojowej. Utrzyj masło z cukrem na puszystą masę. Następnie cały czas miksując dodawaj po 1 łyżce wystudzonego budyniu. Miksuj na wolnych obrotach miksera, do momentu połączenia się składników.
Gotowy krem wyłóż na racuchy, w tym celu możesz wykorzystać rękaw cukierniczy z dekoracyjną tylką. Całość udekoruj owocami i miętą. Smacznego :)