Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mleko zagotować z odrobiną soli, wsypać płatki owsiane i gotować około 5 minut, zdjąć z ognia, ostudzić.
Do zimnych dodać żółtko, mąkę, sodę oczyszczoną, cukier waniliowy,zamieszać.
Następnie dodać pokrojone jabłka, rodzynki i sztywno ubitą pianę z białek.
Wszystko razem bardzo delikatnie wymieszać.
Łyżką nakładać porcje ciasta na rozgrzany tłuszcz i smażyć z obu stron na rumiano.
Usmażone racuchy osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Przed podaniem racuszki posypać cukrem pudrem.