Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Dynię przekroić, pozbawić pestek, pokroić na ósemki. Ułożyć na papierze do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec dynię do miękkości, ok. 40 minut. Po wyjęciu dyni z pieca, odkroić miąższ od skórki i zblendować z jogurtem naturalnym na gładki mus.
Mus dyniowy przełożyć do miski, dodać jajka, miękkie masło, cukier, szczyptę soli, mąkę oraz proszek do pieczenia. Wszystkie składniki delikatnie wymieszać, aby uzyskać jednolitą masę.
Na patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć racuszki na złoty kolor. Podawać z powidłami lub miodem, oprószyć cukrem pudrem.