Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mleko naturalne i kokosowe, wlać do garnka, dodać masło, cukier i miód. Zagotować.
Migdały sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki.
Ciągle mieszając wsypać kaszę mannę, gotować przez kilka minut.
Następnie dodać aromat, (w razie potrzeby dosłodzić) wymieszać, odłożyć do ostudzenia.
Z chłodnej masy formować kulki, na środku zrobić wgłębienie. Do dołeczka włożyć migdał. Zlepić, uformować okrągłe kuleczki.
Do miseczki wsypać wiórki kokosowe. Połowę kuleczek obtoczyć w różowych wiórkach. Drugą część w białych wiórkach kokosowych.
Włożyć do lodówki i dokładnie schłodzić.