Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pół szklanki mleka zmiksować z żółtkami, mąką pszenną i mąką ziemniaczaną. Resztę mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym, wlać mleko z żółtkami i mąkami i ugotować budyń.
Masę cały czas mieszamy, żeby nie przypalić. Budyń nakryć folią spożywczą i ostudzić.
Do zimnego budyniu dodać miękką margarynę i dokładnie zmiksować. Do kremu dodać 1,5 szklanki kokosu i wymieszać. Krem podzielić na trzy części.
Blaszkę o wymiarach 24*34 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć warstwę krakersów.
Rozsmarować pierwszą część kremu, na nią wyłożyć drugą warstwę krakersów, potem - drugą część kremu i znów krakersy. Na górze rozsmarować trzecią warstwę kremu.
Pół szklanki kokosu uprażyć na suchej patelni i posypać po wierzchu.
Ciasto odłożyć w chłodne miejsce. Najlepiej smakuje na drugi dzień, gdy krakersy zmiękną.