Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mięso umyj i umieść w dużym garnku. Zalej wodą i doprowadź do wrzenia.
Cebulę obierz i pokrój na ćwiartki. Marchew obierz i pokrój na duże kawałki a następnie razem z cebulą dodaj do zupy. Dodaj czosnek, imbir oraz pozostałe przyprawy. Gotuj całość na małym ogniu pod przykryciem przez ok. 1 godzinę. Po tym czasie wyciągnij mięso z garnka.
Boczek osusz, dopraw solą, pieprzem i wstaw na ok. 20 min. do piekarnika rozgrzanego do 200oC, aby zrobił się chrupiący.
Do zupy dodaj bulion ze słoika Winiary oraz dopraw pieprzem.
Zupę podawaj ze świeżym makaronem, pieczonym boczkiem, jajkiem na miękko przekrojonym na pół oraz dużą ilością kolendry i siekanej dymki