Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jajka ugotuj na twardo. Kilka suszonych grzybków odłóż do bulionu a resztę ugotuj osobno i pokrój w paseczki. Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
Udka kaczki włóż do dużego garnka i zalej ok. 2,5 l zimnej wody. Dodaj obrane marchewki, korzeń pietruszki, korzeń selera, seler naciowy, por pokrojony na mniejsze kawałki, cebulę przekrojoną na ćwiartki, natkę pietruszki.
Do bulionu wrzuć odłożone suszone grzyby, imbir pokrojony w plasterki, goździki, anyż, ziarna pieprzu. Dopraw sosem sojowym i rybnym. Bulion gotuj na małym ogniu przez ok. 2 godziny.
Ugotowany makaron umieść w misce, zalej bulionem. Dodaj połówki jajka ugotowanego na twardo, grzyby, posiekaną papryczkę chili, grubo pokrojony szczypiorek, kiełki warzyw.
Ramen skrop sokiem z limonki i olejem sezamowym