Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cukinię, bakłażana, czerwoną cebulęi pokrój w cienkie plasterki.
W garnku wymieszaj zawartość opakowań WINIARY POMYSŁ NA… Leczo z tego, co jest pod ręką z kostką bulionową WINIARY i wodą (ok. 500 ml) i zagotuj. Gotuj, aż woda nieco odparuje, a sos zgęstnieje.
Naczynie do zapiekania wysmaruj oliwą. Na spód naczynia wylej połowę sosu. Na nim ułóż naprzemiennie plasterki warzyw. Następnie dopraw warzywa solą i pieprzem. Zapiekaj w temp 180 stopni przez około 25 min.
Ułóż na wierzchu listki bazylii i polej zapiekankę pozostałym sosem oraz posyp posiekaną natką pietruszki.