Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Risotto po mojemu, czyli ryż w sosie curry to propozycja na bardzo sycące danie jednogarnkowe. Smak pożywnego kurczaka z warzywami z dodatkiem aromatycznych przypraw wzbogaca Kremowa Baza do sosów jasnych WINIARY. Wypróbuj już dzisiaj pyszny przepis dla całej rodziny!
Fileta umyj i pokrój w kostkę. Posyp curry i usmaż na oleju. Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu.
Cukinie przekrój na pół, a następnie pokrój w plasterki. Fasolkę (może być mrożona) przekrój w połowie. Do podsmażonego mięsa wlej szklankę wody i dodaj fasolkę. Duś, aż zrobi się miękka. Pod koniec dodaj cukinie. Wymieszaj.
Sos rozpuść w mniejszej ilości wody niż podano na opakowaniu (ok. 3/4 szklanki), a następnie wklej do mięsa i warzy. Gotuj 3 minuty. Podaj z ryżem jeszcze gorące.