Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Na patelnię wkładamy masło, dodajemy ryż i przesmażamy, aż ryż będzie perłowy.
Wówczas zalewamy 2 szklankami wody, dodajemy sól i gotujemy ryż do odparowania całkowitego wody.
Cebulę obieramy, kroimy w kosteczkę. Papryki myjemy i oczyszczamy z nasion i kroimy w paski bądź kostkę.
Na patelni podsmażamy na oleju cebulę z kiełbasą, dodając ziarenka.
Dodajemy paprykę - przesmażamy.
Kiedy ryż mamy ugotowany, dodajemy do niego kiełbaskę z cebulą oraz papryką. Całość mieszamy.
Dodajemy posiekany szczypiorek i doprawiamy solą, maggi i pieprzem.
Dane gotowe do podania - smacznego!