Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Rozpuść Rosół drobiowy WINIARY w 1 litrze wrzącej wody.
Obierz cebulę i posiekaj drobno.
Pokrój filety w kostkę.
Na oleju zeszklij cebulę, a następnie dodaj mięso. Smaż do odparowania płynu.
Wsyp ryż i smaż do zeszklenia. Następnie podlewaj stopniowo ryż wcześniej przygotowanym Rosołem. Duś do czasu, aż ryż będzie miękki, ale nierozgotowany.
Dodaj groszek, duś jeszcze z przez chwilę. Na koniec dodaj masło i wymieszaj risotto.
Podawaj udekorowane listkami bazylii.