Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ciepłe mleko wymieszać z cukrem i pokruszonymi drożdżami. Dodać 2 żółtka oraz rozpuszczone i przestudzone masło, cukier waniliowy, sól. Dokładnie wyrobić ciasto.
Przygotowane ciasto przykryć i pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia.
Ser twarogowy zmiksować, dodać cukier puder, cukier waniliowy, budyń, żółtko, otartą skórką z pomarańczy. Całość dokładnie wymieszać.
Pod koniec delikatnie wmieszać sztywno ubitą pianę z białka.
Następnie ciasto wyjąć z miski na posypaną mąką stolnicę, podzielić na 4 części i rozwałkować 4 okrągłe placki o grubości 1/2 cm.
Każdy placek pokroić na 8 trójkątów.
Na każdy trójkąt z ciasta położyć łyżeczkę masy serowej.
Zwinąć rogaliki i ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, odłożyć do wyrośnięcia.
Wyrośnięte rogaliki posmarować roztrzepanym białkiem, posypać cukrem perlistym. Włożyć do nagrzanego piekarnika.
Piec w temperaturze 190 stopni około 20 minut.