Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cebulę kroimy i podsmażamy na masełku.
Gdy cebula się zarumieni dodajemy, pokrojone pieczarki i smażymy około 15 minut.
Na drugiej patelni podsmażamy mięso mielone.
Gdy pieczarki się podsmażą, dodajemy je do mięsa. Całość smażymy razem około 5 minut.
Dodajemy przecier pomidorowy, przyprawiamy i smażymy jeszcze 5 minut.
Na stolnicę wykładamy ciasto francuskie i kroimy w prostokąty (wielkość zależy od własnych upodobań).
Na tarce ścieramy ser żółty.
Na wycięte z ciasta prostokąty nakładamy nasz farsz, posypujemy go żółtym serem, zawijamy na kształt rogalika i smarujemy rozkłóconym jajkiem.
Nasze rogaliki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 25 minut.
Po upływie czasu wyciągamy jedną partię naszych rogalików i wsadzamy drugą (chyba, że zmieściliśmy na brytfannie wszystkie rogaliki). Rogaliki podajemy z czerwonym barszczykiem. Smacznego!