Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wszystkie składniki ciasta włożyć do większej miski i zagnieść, następnie schłodzić w lodówce minimum 1 godzinę. Stolnicę podsypać mąką i wyłożyć schłodzone ciasto, podzielić na dwie części i rozwałkować na około 1-2 cm.
Pociąć na trójkąty (ja to zrobiłam na takim fajnym urządzeniu do rogali). Na każdym trójkącie umieścić niewielką ilość nutelli i zwinąć rogaliki.
Blaszki do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć na nich zwinięte rogaliki.
Piec w temperaturze 200 stopni około 20 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem.