Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Piekarnik rozgrzej do temperatury 220 °C. Schab rozkrój na prostokąt, lekko rozbij tłuczkiem, oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU, pieprzem i majerankiem.
Kiełbaski obierz z osłonki i pokrój w poprzek w cienkie plastry, rozłóż na mięsie, posmaruj musztardą i zroluj.
Obwiąż nicią. Oprósz papryką i przyprawą ZIARENKA SMAKU.
Przełóż do naczynia do zapiekania, skrop olejem. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 20 minut.
Następnie zmniejszyć temp do 180°C i piecz jeszcze przez 75 minut.
Podawaj na zimno z Sosem chrzanowym.