Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Piekarnik rozgrzej do temperatury 150 °C.
Schab rozkrój na prostokąt, lekko rozbij tłuczkiem, oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU, pieprzem i majerankiem.
Sparz śliwki.
Śliwki pokrój w półplasterki i podduś na maśle.
Dopraw cukrem, solą i majerankiem. Odstaw do ostudzenia.
Płat mięsa posmaruj farszem, zroluj, obwiąż nicią.
Rozgrzej olej. Roladę obsmaż na rozgrzanym oleju, a następnie wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 70 minut.
Roladę podawaj z ulubionym zimnymsosem. Świetny będzie Sos Tatarski WINIARY