Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Nagrzać piekarnik do 180 stopni. Żółtka oddzielić od białek. Rozmrożony szpinak zmiksować z czosnkiem, żółtkami i przyprawami. Następnie ubić pianę z białek ze szczyptą soli. Potem wymieszać pianę z białek z masą szpinakową i przełożyć na blachę wyłożona papierem do pieczenia.
Piec 15 minut ( w temperaturze 180°C). Po upieczeniu, ciasto zostawić na chwilę do ostygnięcia a następnie zdjąć papier.
Serek kremowy wymieszać z majonezem i chrzanem. Następnie rozsmarować na upieczonym cieście szpinakowym. Na masie poukładać łososia.
Wszystko zawinąć w folię spożywczą i schować do lodówki aż do schłodzenia.
Gotową roladę kroić w plastry.
Doda